Nyfødtfotografering: Tips fra Fotografen til Forventningsfulle Foreldre

By Damir Photo

fotografering-fotograf-i-stavanger-rogaland-portrett-studio-10

Å fotografere og forevige de første dagene av en nyfødt sitt liv er en uvurderlig gave. Som fotograf ønsker jeg ønsker å dele noen råd til deg som venter en liten og vurderer en nyfødtfotografering. I denne guiden går jeg gjennom når det er best å fotografere, hva du kan forvente under fotograferingen, hvordan du forbereder deg, og hvilke matvarer du bør unngå før fotograferingen.

Når er det best å gjøre nyfødtfotografering?

Den beste tiden for en nyfødtfotografering er i løpet av de første 5-14 dagene etter fødselen. Dette er fordi babyer i denne perioden sover dypere og lar seg lettere posere i de typiske, krøllete nyfødtstillingene som er så populære i slike fotograferinger. Etter de første to ukene begynner de små å strekke seg mer, blir mer våkne, og kan lettere reagere på omgivelsene. For å sikre at du får de beste bildene, er det lurt å booke fotograferingen allerede under svangerskapet, slik at fotografen kan være klar når babyen kommer.

Hva kan du forvente fra en nyfødtfotografering?

En nyfødtfotografering varer vanligvis mellom 2 og 3 timer. Det gir rom for å roe babyen, mate, skifte bleier og ta pauser hvis det er nødvendig. Fotograferingens tempo styres helt av babyen, og det er viktig å huske at det kan ta tid. Tålmodighet er nøkkelen! Fotografen vil bruke spesialtilpassede rekvisitter og bakgrunner for å skape en trygg og koselig atmosfære for den nyfødte. Som flere andre fotografer har også jeg spesifikke poseringsteknikker for å sikre at babyen både er komfortabel og ser fantastisk ut på bildene.

Hvordan forberede deg til fotograferingen?

Forberedelsene til en nyfødtfotografering begynner ofte dagen før selve fotograferingen. Her er noen tips til hvordan du kan forberede deg:

  1. Hold babyen våken før fotograferingen, også i bilen på vei til fotografen, så godt det lar seg gjøre. Dette kan hjelpe med å sikre at babyen sover dypere under selve fotoshooten, noe som gjør det lettere å posere og få de søteste bildene. Kom gjerne med et sultent barn, slik at du kan mate det her før vi begynner. Et mett barn er et fornøyd barn.
  2. Velg klær med omhu. Fotografer foretrekker ofte å fotografere nyfødte uten klær eller med enkle, nøytrale antrekk som ikke distraherer fra selve babyen. Kle barnet i løse klær og bruk en bleie som ikke lager merker på huden.
  3. Rekvisiter. Som vanlig, fotografer har en del rekvisiter i studioet. Har du spesielle ønsker eller rekvisitter du vil bruke, kan det være lurt å diskutere dette på forhånd.
  4. Skap en rolig atmosfære. Nyfødte er svært følsomme for stress. Sørg for at du og partneren din er rolige og komfortable. Dette vil bidra til at babyen også føler seg trygg under fotograferingen.

Familie bilder – kombiner med nyfødtfotografering

Jeg anbefaler på det sterkeste å ta familiebilder sammen med den nyfødte. Erfaring viser at dette bildet blir svært verdsatt i ettertid. Selv om man kanskje ikke føler seg helt på topp etter fødselen, er det kjærligheten til det nyfødte barnet som står i sentrum.

Unngå klær med mønster eller trykk, og velg gjerne t-skjorte eller genser for far, mor og eventuelle søsken. Ta gjerne med et ekstra skift i tilfelle behov.

Hvilken mat bør unngås før fotograferingen?

Hvis du ammer, kan det være lurt å unngå visse matvarer før nyfødtfotograferingen. Noen matvarer kan forårsake ubehag for babyen, noe som kan føre til mer gråt og uro under fotograferingen. Her er noen vanlige matvarer du bør unngå:

  1. Kål og bønner: Disse matvarene kan føre til gass hos babyen, noe som kan gjøre at de føler seg utilpass under fotograferingen.
  2. Kaffe og koffeinholdige drikker: Disse kan gjøre at babyen blir mer våken og rastløs.
  3. Sterkt krydret mat: Dette kan føre til mageproblemer hos babyen.
  4. Meieriprodukter: Noen nyfødte kan reagere på melkeprodukter gjennom morsmelken, noe som kan føre til kolikksymptomer.

Avsluttende tanker

En nyfødtfotografering er en spesiell opplevelse som skaper minner for livet. Ved å velge riktig tidspunkt, ha realistiske forventninger, forberede deg godt og være oppmerksom på kostholdet ditt, kan du bidra til at fotograferingen går så smidig som mulig. Husk at fotografen din er der for å hjelpe og veilede deg gjennom hele prosessen, så ikke vær redd for å stille spørsmål eller uttrykke dine ønsker.

Lykke til med fotograferingen, og nyt denne magiske tiden med din lille skatt!

nyfødtfoto-babyfoto-søsken-fotograf-foto-sandnes-stavanger-3
Nyfødt-søsken-foto

Related Posts

ansattfoto og portrett bilder for firma

9 tips for vellykkede portretter/ansattfoto i studio sammen med fotograf

I dagens (digitale) verden, kan din online-tilstedeværelse spille en viktig rolle for din profesjonelle suksess. Dine firma-bilder, portretter på dine webside, profilbilder på LinkedIn eller andre sosiale media, samt portretter til CV kan bli tatt i studio eller på lokasjon. Et profesjonelt portrett (headshots) er et viktig verktøy for å styrke denne tilstede-værelsen.

Call Now Button